Задушени картофи с телешко месо и гъби

26/02/2018
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач33273402
"Крехко телешко и картофки, които се топят в устата - кулинарни мечти, които се сбъдват "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 423
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 600 г
  • картофи - 1 кг
  • печурки - 200 г гъби
  • морков - 1 голям
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • червено вино - 1/3 ч.ч.
  • дафинов лист - два
  • целина - сушена или пресни листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на едри парчета, залива се със студена вода и се вари до пълна готовност.

Морковът се нарязва на кубчета и се запържва в олиото, добавят се нарязаните лук и чесън. Картофите и гъбите се режат на едро и се добавят към ястието.

Добавя се свареното месо, червеният пипер, доматеното пюре и дафиновият лист. Сипва се виното и прецеденият бульона от месото, да покрие всичко.

Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън до готовност но картофите.

Добавят се солта, черния пипер и целината, сушена или пресни листа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар