Вкусна мусака с тиквички и заливка
Musaka sa tikvicama bez mesaПостная мусака с кабачками
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Вкусна мусака с тиквички и заливка

Вкусна мусака с тиквички и заливка

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8037k2k5k8
Вкусна мусака с тиквички и заливка
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
27/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вкусно предложение за всички онези, които постят"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • червени чушки - 1 бр.
  • тиквички - 1 малка
  • картофи - 3 бр.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • домати - 1 к.ч. смлени
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • копър
  • За заливката
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и червената чушка се почистват от люспи и семки, след което се нарязват на дребно. Слагат се направо в тавата за печене, да се запържат с малко олио и вода.

След като омекнат, се прибавят първо тиквичките, нарязани на кубчета, а след тях и картофите, също нарязани на кубчета. Зеленчуците се разбъркват.

След това се прибавя измитият ориз и една чаена чаша вода. Ястието се подправя със сол и черен пипер.

След като оризът набъбне и поеме водата, се прибавят смлените домати и нарязаният на ситно копър. Доливат се още две чаени чаши вода, разбърква се и след това тавата се поставя във фурната.

Мусаката се пече на 200 градуса за около 40 минути. Малко преди готовност се полива със заливка, приготвена от яйца, разбити с кисело мляко, брашно и малко сода.

Допича се във фурната, докато се получи хубава жълтокафява коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: