Андалуски пържоли (Cachopo Asturiano)

Мария СимоваМария СимоваГуру108156102913
26/02/2018
"Това ли са най-сочните пържоли, които сте опитвали или да ви сипем още една порция "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 381
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете тънка пържола, измийте и подсушете и начукайте с чукче на тънко.

Върху лист бекон поставете лист топено сирене и пържолката, отново сирене и лист бекон. Завийте и закрепете добре с клечки за зъби.

Оваляйте пържолата добре, първо в брашното, после в разбитото яйце и накрая в галета.

Пържите в повечко нагрято олио и на умерен огън от двете страни до златисто-кафяв загар.

Поставете пържолата върху кухненска хартия, да се отцеди от излишната мазнина.

Сервирайте с гарнитура от варени картофи, поръсени с магданоз.

За гарнитурата обелете малки картофчета и измийте добре. В тенджера налейте вода, посолете на вкус, добавете 1 брой дафинов лист и налейте малко олио. След като заври, поставете картофчетата и варите до готовност, като внимавате да не се напукат или скашкат. При сервиране поръсете с нарязан пресен магданоз.

Това е традиционна рецепта за пържола от провинция Астурия (Качопо Астуриас).

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Неможе хем да са андалуски, хем астуриански тези пържоли :) Заглавието на рецептата е грешно. Андалусия и Астуриас са две различни области- едната в единия край на Испания (на юг, средиземноморието), Астуриас е в другия края на океана, на север. Нищо общо няма между тях. Абсурдно звучи заглавието и е хубаво да бъде поправено. Също така бекон и топено сирене не се слага, а хамон и queso (от мекия испански кашкавал, но примерно може да се заместини с нашият)
5
0