Ярешки Курбан

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k11k5
Ярешки Курбан
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
27/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"От старата книга с рецепти на баба подбрахме за вас този вкусен ярешки курбан"

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 1.5 кг (с костите)
  • лук - 1 глава стар
  • черен пипер - 10 бр. на зърна
  • олио - ако се налага
  • вода
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре ярешкото месо и нарежете на малки кубчета, където има кост, оставете парчето по-голямо. Сложете ги в голяма тенджера с вода и след като заври и се образува пяна, я отстранете със решетъчна лъжица.

Когато се избистри, добавете нарязания лук и зърната черен пипер. Сложете капака и оставете курбана да къкри на слаб огън.

Варете курбана около 2 часа, овкусете със сол, опитайте и ако месото е сварено, изключете.

Уточнение: Ако месото ви е по крехко и няма достатъчната мазнина, добавете малко олио, докато се вари курбанът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: