gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Икономичен и Лесен Кекс без Мляко

Икономичен и Лесен Кекс без Мляко

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k19k21
Икономичен и Лесен Кекс без Мляко
Снимка: Мария Симова
1 / 7
28/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16
"Страхотен кекс, пухкав и ароматен, при това без капка мляко"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч. (250 мл чашата)
  • ванилия - 1 ч.л.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • вода - ¾ ч.ч. (не гореща) топла
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • шоколадови пръчици - 60 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете ванилията и олиото, разбийте до еднородна смес. Добавете топлата вода и отново разбъркайте. На части към сместа прибавяте предварително пресятото брашно, смесено с бакпулвера, при непрекъснато бъркане с шпатула.

Накрая добавяте шоколадовите пръчици и разбърквате, за да се смесят добре. Намажете форма за кекс с малко олио и поръсете с брашно, сипете сместа в нея.

Поставете формата в предварително нагрята фурна на 180 градуса и печете за около 30 минути.

Не препичайте, за да остане по сочен, а за готовността му проверявате с клечка за зъби.

Десет минути след изваждането на формата от фурната, извадете и обърнете кекса в подходяща чиния и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
510
40
30
20
12
Дай твоята оценка: