Постна Мусака с Патладжани

ЗорицаЗорицаГуру94526029465
28/02/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 748
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват по дължина на филийки. Посоляват се обилно със сол и след 30 минути се отцеждат с изстискване от горчивата вода.

Изпържват се и в същата мазнина се задушава нарязаният на едро кромид лук до златисто.

Добавя се почистеният и измит ориз, обелените и настъргани на едро ренде домати и малко вода и сместа се оставя да поври, докато набъбне оризът.

В тавичка, леко намазана с олио, на дъното първо се нареждат половината от обелените и нарязани на шайби домати, отгоре се нареждат половината от изпържените патладжани, поръсват се с нарязан на ситно магданоз, върху тях се разпределя сместа с ориза и накрая се покрива с останалата половина от изпържените патладжани.

Най-отгоре се нареждат останалата половина от нарязаните на шайби белени домати.

Мусаката се пече около 30 минути на добре загрята на 220 градуса фурна, на средна решетка и включен вентилатор.

След това се изважда и се залива със сместа, приготвена от разбитото брашно, сол на вкус, прясното мляко и яйцата.

Връща се във фурната за още 10-15 минути, докато хване хубава коричка.

Може да се сервира както гореща, така и охладена.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар