Телешкото варено на Звездев

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
2k
6
28/02/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 402
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва и се поставя в тенджера под налягане. Залива с 2 литра вода.

Слага се една глава едро нарязан кромид лук, нарязаните моркови на колелца и нарязаната на дребно глава целина.

Посолява се, слага се черният пипер на зърна и дафиновите листа, както и едро нарязаните листа целина.

Втората глава лук се нарязва на дебели шайби и се запържва в тиган с олиото, докато придобие златисто-кафяв цвят, след което се прехвърля в тенджерата при останалите продукти.

Тенджерата под налягане се затваря с капака и след повишаване на налягането се вари около 30 минути.

Изчаква се да падне налягането, отваря се капака и се слагат едро нарязаните картофи и накълцаните на ситно обелени домати.

Затваря се отново с капака и се вари още 10 минути след вдигането на налягането.

Свареното месо се обезкостява и реже на едри порционни парчета.

Във всяка порция супа се слагат няколко парчета месо, добавят се сварените зеленчуци и се залива с ароматния телешки бульон.

Накрая се поръсва със ситно нарязани листа целина и магданоз.

По желание в купичка се смесват една кафена чашка оцет със ситно настърган хрян, подправя се с малко сол и ястието се сервира с тази смес за подправяне.

Бон Апети!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар