Постна Мусака по Гръцки

ЗорицаЗорицаГуру94425629134
03/03/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 276
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме тиквичките, нарязваме на еднакви кубчета. Поръсваме ги със сол, черен пипер и с малко брашно и леко ги запържваме с малко олио.

Прехвърляме тиквичките в тавичка, на дъното на която сме поръсили половината от ситно натрошения сухар.

В същия тиган задушаваме кромидия лук, нарязан на дребно. Към лука добавяме измития ориз, след като стане "стъклен", добавяме обелените и ситно нарязани домати, поръсваме със сол, червения и черен пипер. Оставяме да къкри на слаб котлон около десетина минути.

Дърпаме сместа от котлона и прехвърляме в тавата при тиквичките и разбъркваме леко.

Загряваме на тиган 6 с.л. олио, постепенно добавяме 2 -3 лъжици брашно и запържваме до златисто.

Постепенно добавяме зеленчуковия бульон и бъркаме, докато заливката се сгъсти.

Заливаме мусаката с приготвената заливка, поръсваме с останалия натрошен сухар и с тънка струйка олио.

Печем в умерена фурна около 35-40 минути до готовност.

Готовата мусака поръсваме със ситно нарязан копър и пресен чесън.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар