Руладини на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Руладини на фурна1 / 2
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. по - едри
  • топено сирене - 100 г, слайс
  • моцарела - 100 г
  • бекон - 150 г на слайсове
  • печурки - 100 г мариновани
  • царевица - 3 - 4 с.л., консерва
  • копър - няколко стръка
  • магданоз - няколко стръка
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • майонеза - 200 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • чесън - 1 малка скилидка
  • копър - няколко наситнени стръка
  • лимон - сока от половин
  • сол - на вкус
  • кимион - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и обезкостете пилешките бутчета, овкусете със сол и черен пипер.

Прехвърлете ги в плик и внимателно ги начукайте с дървено чукче. Разстелете ги, разпределете равномерно в тях слайсовете топено сирене, моцарелата, гъбите, царевицата и нарязания копър.

Завийте на рулца, увийте в бекон и забодете с клечки за зъби на няколко места, за да не се развият.

Прехвърлете ги в тавичка с постлана и намазана с олио хартия за печене.

С помощта на четка ги намажете с олио и покрийте рулата с алуминиево фолио.

Печете в предварително загрята на 200-220 градуса фурна с включен вентилатор на средна решетка около 30 минути.

Накрая отстранете фолиото и върнете във фурната за кратко до леко зачервяване на бекона.

За соса смесете майонезата, доматеното пюре, горчицата, пресованата скилидка чесън, сока от лимон, кимиона и сол на вкус. Разбъркайте до хомогенност.

Поднесете руладините топли, гарнирани със сосчето и поръсени със ситно нарязан магданоз.

Руладините на фурна са много вкусни, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: