Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Постни спагети без месо

Постни спагети без месо

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Постни спагети без месо
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Паста и ароматни зеленчуци - очаквано добра комбинация"

Необходими Продукти

  • спагети - 500 г
  • олио - 1 с.л. за водата
  • сол - 1 с.л. за водата
  • патладжани - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • тиквичка - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. жълта + 1 бр. зелена
  • домати - 700 г
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • люти чушки - 1 бр. по желание
  • босилек - няколко свежи листа
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода, в която е добавена 1 с.л. олио, сваряваме спагетите до готовност.

Сварените спагети прехвърляме в гевгир и измиваме под течаща студена вода, за да се охладят и оставяме да се изцеждат.

Патладжана обелваме, нарязваме на кубчета (с размер половин кибритена кутийка) и посоляваме, изчакваме около 20 минути и изцеждаме с изстискване горчивия му сок.

Лукът и едната скилидка чесън нарязваме на ситно, прехвърляме в дълбок тиган с 1/2 к.ч. олио и запържваме за 5 минути.

Добавяме нарязания на ситни кубчета морков и наситнените на много дребно зелена, жълта и червена чушка.

След няколко минути добавяме патладжана и след като се запържи, добавяме нарязаната на ситно тиквичка и обелените и нарязани на кубчета домати.

Готвим още десетина минути при непрекъснато бъркане.

След това намаляваме котлона на по-ниска температура, добавяме сол, черен пипер, кимион, босилека, нарязаната на ситно останала скилидка чесън, една люта чушка по желание за пикантност и оставяме да покъкри на котлона докато сосът се сгъсти.

Поднасяме спагетите леко навити в чинии, като във всяка порция правим по средата гнездо и сипваме по 2-3 черпака от соса. Гарнираме с листенца пресен босилек.

Постните спагети без месо са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: