Тесто за пица
Pizza Dough with Milk
gotvach.bg»Рецепти»Пица»Тесто»Тесто за пица

Тесто за пица

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k8k
Тесто за пица1 / 2
15/11/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
"Най-хубавата пица не е тази с най-богатата плънка, а пицата с най-вкусно и хрупкаво тесто!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се брашното, маята, малко сол, щипка захар и евентуално подправки по избор. После се добавят яйцето и малко зехтин, както и топлото мляко докато се получи нелепкаво тесто. Тестото се поръсва с брашно и се остава малко да се понадигне на по-топло място, за около 30 мин. , след което пак се омесва. Тавичката се намазва със зехтин и се поръсва с брашно. В нея се разстила тестото, като се надупчва с вилица.

Това тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
513
40
32
20
10
Дай твоята оценка: