Начин на приготвяне
Първо се приготвя тесто, като содата се погасява в киселото мляко. Брашното и маята се изсипват в дълбок съд, като се прави кладенче. В него се изсипват киселото мляко и загрятото прясно мляко заедно с меда. Всичко се омесва до получаването на меко тесто, така че когато се забие пръст в него, да не полепва тесто.
Сосът се прави, като доматите се слагат да се задушат, като предварително се настъргват на ренде. Към тях се добавя и захарта. Най-накрая се слага водата, оставя се да къкри и когато се посгъсти, се прибавя босилекът. След като се извади от котлона, се слага маслото.
Каймата се слага в нагорещен с олио тиган, за да се запържи. Към нея се добавят и подправките. След това се отстранява от огъня. Пицата може да се сглоби.
Взима се топка от тестото и се разточва на много тънък слой (около 1 см максимум) и се слага в намазнена с маргарин (за да не се свива тестото) тава. Отгоре се слага от доматения сос, върху него се разпределя част от каймата и отгоре останалите продукти без кашкавала.
Слага се да се пече за около 5 минути на 180 градуса, след това пицата се изважда и се поръсва с настърган кашкавал и ронена чубрица.
Връща се във фурната и се пече, докато кашкавалът се разтопи и зачерви.