Заешка Супа с картофи

Заешка Супа с картофи

Веселина КацареваВеселина Кацарева
Помощник Готвач
78308101156
Заешка Супа с картофи
Снимка: Веселина Кацарева
1 / 3
09/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
"По-вкусна и полезна от пилешката супа може да бъде само нашата заешка супа с картофи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се слагат в тенджера, за да се сварят. Един от морковите, белият морков, както и половината глава лук се режат на ситно и се прибавят към бутчетата.

След като тенджерата се напълни с вода, се посолява и оставя да ври, докато месото се свари. Отпенва се при необходимост и се изчаква до готовност.

През това време се прави лека запръжка от останалата половина лук, чесънът и втория морков, като след като се запържат леко в мазнина, към тях се добавя и нарязаната на ситно чушка.

Картофите се режат на дребни кубчета като за супа и се слагат при запръжката. Захлупва се с капак и се оставя да се задуши за около 1 минута.

След като заекът се свари, се изважда, изчаква се да изстине малко и се накъсва на дребни парчета. Към бульона, в който е вряло месото, се прибавя запръжката и се долива с вода.

Заешкото се връща в тенджерата заедно с фидето. Изчаква се фидето и картофите да се сварят и се прибавя ситно нарязаният магданоз.

Жълтъкът се разбива с киселото мляко към сместа се добавя малко бульон и след това застройката се изсипва в тенджерата.

Разбърква се и заешката супа се отстранява от котлона. След това се прибавя маслото.

Важно е маслото да се прибави след като супата е готова, за да може да отпусне аромата и мазнината си, тъй като заешкото месо по принцип е доста сухо.

Забележка: Супата може да се сервира със сухари по желание, както и да се приготви без застройка в зависимост от вкусовите предпочитания.

Заешката Супа с картофи е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: