Соленки с пълнозърнесто брашно и сусам

02/03/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф121166225216
"Нещо вкусно, което да си похапвате през целия ден "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции1
  • Преглеждания общо585
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме киселото мляко (1/2 ч.ч.) и майонезата (3 с.л. с връх) и към тях прибавяме бакпулвер (1 /2 пакетче) , сол (1 к.л.) и захар (1 щипка).

С бъркалка разбъркваме добре всички съставки хомогенно. Постепенно ръсваме пълнозърнесто брашно, като продължаваме разбъркването, и замесваме еластично и нелепнещо тесто. Завиваме тестото с полиетиленово фолио и оставяме за 15 минути.

После с намазани с олио ръце правим от тестото топчета, с каквито размери предпочитаме. Притискаме топчетата с длани и подреждаме на разстояние в тавичка върху хартия за печене.

Може още да притиснем в тавичката да оформим соленките. Отгоре намазваме всяка соленка с четка с майонеза. Поръсваме добре със сусам.

Печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност за приблизително 15 минути или повече - зависи колко изпечени предпочитаме соленките.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар