Носи хорег – ризото със свинско и зеленчуци
Risotto with Pork and Vegetables
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Носи хорег – ризото със свинско и зеленчуци

Носи хорег – ризото със свинско и зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Носи хорег – ризото със свинско и зеленчуци1 / 3
26/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Такава вкусотия сме ви приготвили - пръстите ще си оближете, че и за още ще питате"

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г
  • свинско месо - 200 г от бут
  • масло - 90 г
  • зеленчуци - 300 г нарязани и сварени моркови, грах и др. по желание
  • лук - 150 г
  • къри - 1 ч.л.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков (или сос Уорчестър)
  • черен пипер
  • сол
  • за гарнитура
  • яйца - 2 - 3 броя за 1 омлет
  • краставици
  • домати
  • маруля
  • зеленчуци - стерилизирани, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете изплакнатия ориз във вряща подсолена вода и го варете до омекване. След това го отцедете в гевгир. Нарежете лука на колелца, месото на малки кубченца и ги изпържете за около 15 минути в половината масло.

Добавете останалото масло и ½ от ориза, черен пипер, сол, къри, полейте с разтворения в малко гореща вода бульон или само сос Уорчестър. Задушете на тих огън до омекване на месото.

Добавете зеленчуците и останалия ориз, добре разбъркайте. Щом оризът и месото са готови, прехвърлете в голяма чиния. Украсете с изпържения омлет, нарязан на ивички, нарязан домат и поднесете с гарнитура от маруля, краставци и стерилизирани зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: