gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Ориз на Фурна»Агнешки Дреболии с Ориз на Фурна

Агнешки Дреболии с Ориз на Фурна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k9k5
Агнешки Дреболии с Ориз на Фурна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
04/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Не казваме, че е дроб сарма, казваме, че това са най-апетитните агнешки дреболийки, които сме опитвали"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 500 г (бял дроб, тънки черва, шкембе, сърце и др.)
  • пресен лук - 1/2 връзка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • джоджен - 1 с.л сух или пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • царевица - 2 с.л. (по желание)
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако дреболиите са ви пресни, трябва първо да ги сварите и нарежете на ситно. В моята рецепта използвах замразени агнешки дреболии, които съм направила на готови пакетчета от по 500 г или по малко - зависи колко искате да има.

Нарежете пресния лук на ситно и го запържете, после добавете измития ориз и пържете до прозрачност на ориза.

Сложете дреболиите и вода около 3 ч.ч., овкусете със сол, червен и черен пипер. По желание можете да добавите царевица, за тези които харесват нестандартните рецепти, а в същото време и много вкусни.

Също по желание можете да направите и заливка от яйца и мляко.

Печете ястието във фурната до запичане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: