Прасковки с Маслен Крем
Breskve sa kremom od maslaca

Прасковки с Маслен Крем

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Прасковки с Маслен Крем
Снимка: Анонимен
1 / 3
05/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Очевидно сме заклети любители на плодовете, особено на тези с маслен крем"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • захар - 180 г
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • масло - 60 г
  • лимонена киселина - 1/2 ч.л.
  • За масления крем
  • масло - 3 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • шипков мармалад - 2 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • За декорация
  • разтворима напитка - малина 1 бр. + 1 бр. Праскова /Степче/
  • вода - 8 с.л.
  • кристална захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер яйцата със захарта до пухкава смес. Добавяме маслото, сметаната и ванилията и продължаваме да разбиваме.

Смесваме брашното с бакплувера и лимонената киселина и сипваме на порции в сместа при постоянно бъркане.

Омесваме тесто и го увиваме в прозрачно фолио. Прибираме го за 30 минути в хладилника.

След като тестото престои, го разделяме на части и от тях оформяме фитили. Нарязваме фитилите на парчета и всяко парче оформяме на гладко топче.

Внимателно с много остър нож разрязваме всяко топче на две части. Подреждаме половинките в тавичка, покрита с намаслена хартия за печене, и печем на 180 градуса. Внимаваме да не се зачервят и препекат, трябва да останат светли.

За масления крем разбиваме всички съставки до пухкава консистенция и прибираме за 10 минути в хладилника.

Всяка половинка леко издълбаваме с нож и запълваме обилно с крем, Слепваме половинките две по две, като при необходимост намазваме с още крем.

Подреждаме сладките в поднос, покрит с домакинска хартия.

Разтваряме всяко пакетче разтворима напитка поотделно с по 4 с.л. вода. С лъжица сипваме внимателно от единия цвят върху едната половина и от другия цвят - върху другата половина на всяка сладка прасковка. Стараем се и долните части да се оцветят.

Овалваме оцветените праскови в кристална захар и подреждаме в чиния.

P.S. За тези от вас, които са новаци в кухнята, предлагам и рецепта за сладки прасковки с видео стъпка по стъпка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: