Кисело Зеле с Кървавица в Гювеч
Kiseo kupus sa krvavicom u đuvečari
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Кисело Зеле с Кървавица в Гювеч

Кисело Зеле с Кървавица в Гювеч

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k7k6
Кисело Зеле с Кървавица в Гювеч
Снимка: Зорица
1 / 2
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Когато баба приготвяше кисело зеле с кървавица, нямаше нужда да ни вика за ядене, ние сами тичахме към кухнята"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият чесън се нарязва на едри филийки и леко се запържва в олиото в по-дълбок тиган или тенджера.

След като стане златист, към него се добавя кървавицата, цяла или нарязана на порционни парчета. Щом малко се зачерви, кървавицата се изважда от мазнината.

В същата мазнина се слага киселото зеле, нарязано на по-едро. Запържва се леко, добавя се червеният пипер, черният пипер, кимионът, бахарът, лютият червен пипер и разтвореното в зелевия сок доматено пюре.

Всичко се прехвърля в гювеча, най-отгоре се нарежда кървавицата, дафиновите листа и гювечът се похлупва с капак и се пече на умерена фурна около 1 час.

Ястието се сервира горещо.

Киселото Зеле с Кървавица в Гювеч е много вкусно, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: