Шоколадово Руло стъпка по стъпка

06/03/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф881498218
"Ние ще ви покажем как да приготвите руло стъпка по стъпка, а вие ще го изядете хапка по хапка "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 077
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с направата на тестото за рулото. Отделете белтъците от жълтъците, разбийте с миксер белтъците с щипка сол на пяна. При жълтъците добавете захарта и разбийте до пухкав крем.

Разтопете шоколада на водна баня и след като се поохлади, го добавете при жълтъчената смес, разбъркайте до хомогенна смес. Смесете брашното, нишестето и бакпулверът, пресейте и ги прибавете към шоколадовата смес, като бъркате вече с шпатула.

Прибавете разбитите белтъци и с бавни и леки движения на шпатулата отдолу нагоре в сместа разбъркайте до еднородна пухкава смес.

Покрийте правоъгълна тава с хартия за печене и леко я намажете с олио. Сипете сместа и я заравнете с шпатулата равномерно.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 15 минути.

Извадете тавата и обърнете блата върху друг лист хартия за печене, отлепете листа, в който пекохте блата, и навийте с чистия лист на руло, завийте рулото с влажна кърпа и оставете така.

За приготвянето на крема започнете с пудинга, като разтворите пакетчето в част от млякото и добавете захарта, разбъркайте добре.

Останалото мляко поставете на слаб огън да заври, след което сипвате разтворения пудинг със захарта и бъркате до сгъстяване. Завийте готовия пудинг със стреч фолио и оставете на хладно място да си охлади напълно.

Разбийте сметаната с пудрата захар на пухкав крем, добавяйте в него от студения вече пудинг на етапи и бъркайте до хомогенна смес, получавате пухкав и плътен крем.

Развийте блата и го намажете с крема, отново навийте внимателно на руло.

За глазурата разтопете шоколада и маслото до гладка смес и полейте рулото с нея. Поръсете с начукани ядки или декорирайте по ваш вкус.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Росица
Росица
16.03.2018 18:12
Блатът се получи страхотен . Но май нещо обърках с приготвянето на крема ... получи се консистенция като боза ... ще се пробвам пак да го направя,може следващият път да се получи по-добре :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв