Медена Торта Неделя

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
62
258
77
88
06/03/2018
"Взимаме си специален почивен ден, за да се насладим подобаващо на Медена торта Неделя "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 452
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и медът леко се разтопяват и се разбъркват добре. Към тях се прибавят яйцата, захарта, олиото. Накрая се прибавя брашното, смесено с бакпулвера. Меси се меко тесто, което се оставя в хладилника за малко да се стегне.

После се разделя на 5 топки, всяко от които се разточва на кора с диаметър , колкото е формата за торта. Всяка се изпича върху хартия за печене във формата.

Кремът се приготвя, като 800 мл се поставят в тенджера на котлона заедно със захарта. През това време се разбиват яйцата с брашното добре и се прибавя млякото. Щом млякото заври, се изсипва яйчената смес, като непрекъснато се бърка. След свалянето от котлона се слага маслото и ванилията. Сместа се дели на две равни части, като в едната се слага бял шоколад, а в другата - черен. Трябва да се стопи шоколадът.

Кроканът се прави, като захарта се разтапя и се излива върху хартия за печене. След като изстине, се начуква на ситно.

Във формата за торта се слага първият блат, леко се сиропира /по желание/ , маже се с единия крем, поръсва се с изпечени и смлени и орехи, крокан. После се слага вторият блат, маже се с другия крем и така, докато се наредят всички блатове.

Отгоре се украсява по желание.

Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
19.60 лв.
Виж ››

За майсторите - практична метална форма за торта или кекс, която всички сладкари трябва да имат под ръка

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар