Бонбони без Печене

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор40717121982
05/03/2018
"Изненадайте гостите с домашно приготвени бонбони - усмивките им ще са вашата награда "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 324
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кифла - 1 бр. поизсъхнала
  • фъстъчено масло - 2 с.л.
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • тиква - 50 г печена
  • фурми - 2 бр, обезкостени
  • бадемов аперитив - 15 г
  • кокос - за овалване
  • какао на прах - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кифлата се начупва на парченца и се слага в дълбока купа. Имах в наличност кифла с шоколад, изоставена трети ден.

Прибавят се фъстъченото масло, сусамовият тахан, тиквата, фурмите (без костилка), накълцани на парченца, и бадемовия аперитив.

С лъжица разбъркваме хубаво. Трябва да се получи гъста смес на трохи. Продължете да разбърквате на ръка бавничко, докато се получи бонбоненото тесто.

Оформете бонбони. Оваляйте по избор с кокос, какао, ядки или настърган или разстопен шоколад.

Оставете на хладно да се стегнат и тогава ги консумирайте.

Съхранявайте бонбоните в кутия с капак с хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар