Мамината локумена баница
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Мамината локумена баница

Мамината локумена баница

Галя ВасилеваГаля Василева
Новак
311396351
09/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10
"От златните ръце на мама - локумена баница чудо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, захарта и маслото се разбиват, добавя се олиото и накрая брашното с бакпулверът.

Локумът се нарязва на малки парчета. Кората се намазва със сместа, като в единия край по ширина се реди локумът. Навива се на стегнати рула и се слага в правоъгълна тава.

За едно рулце се ползват две кори. Останалата плънка се разпределя равномерно върху баницата.

Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 35 мин. Нарязва се на малки парчета и се оставя се да изстине.

За приготвянето на сиропа е необходимо захарта да се разтвори във водата, след което се слагат ваниловата захар, канелата и ромът.

Ромът е колкото да придаде по-различен аромат на сиропа. Върху изстиналата баница се изсипва топлият сироп.

Сладката баница се оставя една нощ да престои.

Мамината локумена баница е готова.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: