Бъркана Содена Питка

Мария СимоваМария СимоваГуру10185698012
07/03/2018
"Не месена, а бъркана - опитайте и ще се изненадате колко лесно се прави "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
42 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо135 737
  • Преглеждания за месеца4345
  • Преглеждания за седмицата229
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена42

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното заедно със солта и содата. Прибавете киселото мляко смесено със водата и олиото. Разбъркайте много добре с шпатула до гъста и лепкава смес.

Постелете тава с хартия за печене и сипете сместа в нея, заравнете и поръсете с повечко сусам. Нагрейте фурната на 180 градуса и поставете тавата в нея, печете за около 20-35 минути.

Извадете питката от фурната, напръскайте с малко студена вода и завийте с чиста кърпа да се задуши за 10 минути.

Сервирайте готовата содена питка топла с бучка сирене или просто поръсена с шарена сол.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Ммм, че вкусно, благодаря за рецептата!
13
3