gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Бъркана Содена Питка

Бъркана Содена Питка

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k12k20
Бъркана Содена Питка
Снимка: Мария Симова
1 / 6
07/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Не месена, а бъркана - опитайте и ще се изненадате колко лесно се прави"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното заедно със солта и содата. Прибавете киселото мляко смесено със водата и олиото. Разбъркайте много добре с шпатула до гъста и лепкава смес.

Постелете тава с хартия за печене и сипете сместа в нея, заравнете и поръсете с повечко сусам. Нагрейте фурната на 180 градуса и поставете тавата в нея, печете за около 20-35 минути.

Извадете питката от фурната, напръскайте с малко студена вода и завийте с чиста кърпа да се задуши за 10 минути.

Сервирайте готовата содена питка топла с бучка сирене или просто поръсена с шарена сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: