Вегетариански крокети от патладжан със тофу
Vegetarijanski kroketi sa patlidžanom i tofuom
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Вегетариански крокети от патладжан със тофу

Вегетариански крокети от патладжан със тофу

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k8k1
Вегетариански крокети от патладжан със тофу
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
09/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Какво обичат да похапват вегетарианците ли - ами вкусни крокети от патладжан с тофу"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте патладжана и без да го подсушавате и белите го разполовете надлъжно и го поставете с разрязаната част надолу в тавичка върху хартия за печене.

Ръснете малко зехтин и сол и го пъхнете във фурната, загрята предварително на 200 градуса за 20-30 минути или до пълно омекване и готовност.

2. Щом изстине отцедете добре водичката, която е пуснал, обелете и поставете в купа заедно с тофуто, чесъна, галетата, дивия лук, солта и сушения магданоз.

Пасирайте до гладка и гъста смес. Гъстотата може да варира според това колко месест е патладжанът, който сте използвали.

Ако сместа ви се стори рядка, може да добавите още галета или тофу. За по-невегетариански вариант може да си добавите и малко крема или топено сирене.

3. С навлажнени ръце оформяйте кръгли крокети и ги овалвайте в галета. Подреждайте върху хартия за печене или в предварително намазнена тавичка.

4. Поръсете със зехтин и изпечете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20 минутки или до желания от вас загар.

5. Поднесете набодени на клечки и по ваше предпочитание може да гарнирате със сос или разядка от червени чушки или обикновена лютеница.

Вегетарианските крокети от патладжан със тофу са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: