Печени Пилешки Трътки На Фурна
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Мезета»Печени Пилешки Трътки На Фурна

Печени Пилешки Трътки На Фурна

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k3k6
Печени Пилешки Трътки На Фурна
Снимка: Зорица
1 / 7
10/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции3
"Ще ни пазите ли печените пилешки трътки на фурна, докато изтичаме да купим още една каса бира"

Необходими Продукти

  • трътки - 600 г
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • унисос - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • олио - 1/2 к.ч.
  • чесън - 1/4 к.л. на люспи
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме трътките от перушинки и перца ако имат, отстраняваме маслената жлеза. Измиваме още веднъж под течаща вода и отцеждаме в гевгир.

В голяма купа смесваме соевия сос, унисоса, сока от 1/2 лимон, чесъна на люспи, черния пипер и олиото. Слагаме трътките в купата и разбъркваме хубаво. Оставяме за поне 30 минути да се овкусят.

Взимаме тавичка и я покриваме с лист алуминиево фолио. Намазваме го с малко олио.

Нанизваме овкусените трътки на дървени шишчета с малко разстояние помежду им. Нареждаме шишчетата в тавичката.

Включваме фурната на 180 градуса и включен вентилатор и след като загрее, слагаме трътките да се пекат на средна решетка.

След около 20-25 минути са готови. Сервираме с резен лимон. Чудесно мезе за бяло вино, бира или узо.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: