Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Масленки»Сладки с Мас и Кисело Мляко

Сладки с Мас и Кисело Мляко

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Сладки с Мас и Кисело Мляко
Снимка: Анонимен
2 / 4
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Изпитана рецепта за сладки с мас от тефтера на баба - гарантиран вкусен резултат"

Необходими Продукти

  • мас - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакплувер - 1 пакетче
  • ванилия - 1/2 ч.л.
  • лимонена киселина - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - колкото поеме
  • шипков мармалад - за пълнеж
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме свинската мас и към нея добавяме киселото мляко и захарта. Разбиваме и добавяме лимонената киселина, ванилията, яйцето и бакпулвера.

Разбъркваме и започваме по малко да сипваме брашно, докато се получи меко, но не лепкаво тесто.

Оставяме тестото за 20 минути да престои. След това откъсваме от него по малко количество, колкото орех, раздърпваме го леко и поставяме в средата малко шипков мармалад. Завиваме и оформяме на топчета.

Подреждаме масленките на разстояние едно от друго в тавичка и печем на 200 градуса до много леко порозовяване.

В момента, когато ги извадим от фурната, веднага ги овалваме в пудра захар, като ползваме лъжица, за да не ни пари.

Сладките с Мас и Кисело Мляко са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: