Най-пухкавите Сиренки
Najmekše pogačice sa sirom
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Сиренки»Най-пухкавите Сиренки

Най-пухкавите Сиренки

Най-пухкавите Сиренки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
10/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
25
"Най-пухкавите, най-вкусните, въобще най-най сиренките"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започнем да приготвяме сиренките си включваме фурната на 200 градуса. В голяма купа поставяме двата вида млека и слагаме содата.

Разбъркваме добре и оставяме на страна да може да се развие. След като е готова, счукваме яйцето и добавяме олиото, солта и натрошеното сирене.

Към това добавяме и брашното, в което предварително сме поставили бакпулвера и сме го пресели. Разбъркваме добре. Получава се лепкаво тесто.

В тавичка, покрита с хартия, оформяме топки, не се получават идеално гладки, но ги нареждаме и отгоре поръсваме с микс от семена.

Поставяме във фурната и печем до златист загар. Поднасяме охладени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: