gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Бърза и Лесна Питка

Бърза и Лесна Питка

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Бърза и Лесна Питка
Снимка: Таня Левенова
1 / 5
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Питките се делят основно на два вида - нашите вкусни, бързи и лесни да приготвяне питки и всички останали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесвате тестото в кухненски робот, като маята се активира предварително в част от прясното мляко, захарта и 3 с.л. брашно.

Готовото тесто покривате с кърпа, трябва да престои 30 минути на топло. След това, без да го премесвате, го делите на три топки - 2 еднакви и една по-малка за средата.

В тава/32 см/, намазана с олио, и хартия за печене поставяте топката за средата. След това разточвате едната топка на кора с дебелина около 1 см, намазвате я с олио и я нарязвате на 8 части.

От всеки получен триъгълник навивате кифличка, откъм дългата страна. Подреждате я покрай тавата. Така навивате и останалите части и ги редите една до друга. По същия начин правите и другата топка.

Двете последни кифлички нарязах на 2 и подредих в единия край. Покрих оформената пита и я оставих за 25 минути на топло. След това я намазах с жълтъците, малко олио и прясно мляко.

Поставих я в студена фурна и включих фурната на 180 градуса. Питката се опече за 45 мин. Готова се покрива с кърпа, поръсва се с капки вода и след 10-ина минути е готова за хапване.

Бързата и Лесна Питка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: