Постен Гювеч със Зелен боб
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен Гювеч със Зелен боб

Постен Гювеч със Зелен боб

Постен Гювеч със Зелен боб
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
11/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
"Постен безмесен гювеч за всички, на които име втръснало от мръвки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и обелете картофите, лука и моркова.

Нарежете на ситно лука и моркова и ги задушете за кратко в олиото. Изсипете сместа в глинен гювеч.

Добавете нарязаните на кубчета картофи, зеления фасул и доматения сок.

Овкусете със сол и подправки, добавете и червения пипер.

Налейте 1 ч.ч. вода и похлупете гювеча с капака.

Сложете във фурната и включете градусите на 200.

Готовото ястие поръсете със свеж магданоз, преди поднасяне.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: