gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Задушено Свинско»Зелен Фасул със Свинско Месо в Тенджера

Зелен Фасул със Свинско Месо в Тенджера

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1234342603402
Зелен Фасул със Свинско Месо в Тенджера1 / 4
11/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"А лъжица кисело мляко ще сложите ли преди поднасяне?"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г (пресен)
  • свинско месо - 500 г полутлъсто
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 червена + 1 зелена
  • копър
  • магданоз
  • чубрица
  • черен пипер
  • олио - 50 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • домати - 150 мл смлени
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът, чушките и чесънът се нарязват на ситно. В тенджера се слага олиото.

Слага се месото, нарязано на порции, и се запържва леко. Добавят се нарязаните зеленчуци и малко вода да се задуши.

Добавя се нарязаният зелен фасул. Задушава се още 5 мин. Добавят се червеният пипер и брашното и се долива горещата вода. След завиране огънят се намалява и се оставя да къкри 40 мин.

Добавя се настърганият домат, захарта, солта и останалите подправки. Оставя се за още 15 мин. След сваляне от котлона се слага пресен ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: