Салата Вкусен празник
Salata Ukusni praznik
gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена Салата»Салата Вкусен празник

Салата Вкусен празник

Веселина КацареваВеселина Кацарева
Помощник Готвач
78312101222
Салата Вкусен празник
Снимка: Веселина Кацарева
1 / 2
10/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
"Когато сме с хората, които обичаме, всеки ден е празник и избираме да го отбележим с тази вкусна салата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват. Трябва да останат леко твърди. След това се нарязват на малки кубчета като за Руска салата и в съда, в който са поставени, се изсипва предварително разтопеното масло.

Картофите и маслото се объркват и се захлупват с капак или кърпа, за да поемат хубаво от вкусовете и миризмата на маслото. През това време се реже шунката, като тя също трябва да стане на малки квадратчета.

Загрява се тиган с малко мазнина и колбасът се запържва съвсем за кратко - колкото да получи съвсем лек загар и миризмата му да се усили. Шунката се отстранява от котлона и се прибавя към картофите.

Бататът се сварява много добре, след което се смесва с майонезата и горчицата. Тези три съставки се пасират и така полученият сос се оставя настрани, докато не се смесят и останалите съставки от салатата.

Краставичките се нарязват на същия принцип - на кубчета и се прибавят към картофите и шунката.

Царевицата се изцежда от консервата много добре, грахът се бланшира за няколко секунди в гореща вода (при положение, че е от замразен пакет. Ако е суров, трябва да се вари) и се отцежда.

Последните два продукта се прибавят към останалите и салатата се овкусява с останалите подправки на вкус.

Най-накрая към зеленчуците се изсипва и сосът, като всичко се бърка много внимателно, за да не се разкашкат картофите.

Сервира се в чиния, като отгоре може да се направи решетка от майонеза (майонеза от бутилка) и да се завърши със стрък пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: