gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с карамелена глазура

Сладкиш с карамелена глазура

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
52231169962
Сладкиш с карамелена глазура
Снимка: Ваня Стойчева
1 / 2
11/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
"За вкусен сладкиш, заложете на карамелената глазура - кулинарен съвет от майстори"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на ръка със захарта. Добавя се олиото при непрекъснато бъркане на тънка струйка.

Когато олиото хубаво е поето от сместа, се добавя брашното с добавен към него бакпулвер и се разбърква хубаво.

В подходящ и за котлон, и за печене съд, първо на котлона разтопявате на бавен огън маслото, добавяте захарта и бъркате енергично докато захарта се карамелизира.

Не трябва да прегаря, отстранете на лек карамел - от топлината на съда допълнително ще потъмнее дори след отстраняването от котлона.

Изсипете отгоре сместа с яйцата и печете в средно загрята фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: