Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Чомлек»Чомлек със свинска плешка

Чомлек със свинска плешка

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Чомлек със свинска плешка
Снимка: Сергей Анчев
2 / 3
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
6
"Ако ще хапваме чомлек, нека да е чомлек със свинска плешка"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 - 1.2 кг плешка
  • картофи - 2 кг
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • червени чушки - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • майорана - 1 с.л. или риган
  • червен пипер - 1 ч.л. лютив
  • розмарин - 1 стрък
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри хапки. Картофите се обелват и нарязват на едро. Всичко заедно със захарта, мазнината и

подправките се поставя в глинен съд с капак.

Посолява се и се обърква добре. Долива се ½ ч.ч. вода. Отгоре се покрива с нарязаните на четири чушки.

Чомлекът се пече във фурната за 3-3.5 часа на 170°C.

Чомлекът със свинска плешка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: