Винен Кебап с Картофи

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Винен Кебап с Картофи2 / 2
12/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Атрактивен, приятно ухаещ, неустоим Винен кебап с картофи си търси компания за обяд, моля само сериозни обаждания"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 450 г от джолан
  • лук - 2 глави кромид
  • доматено пюре - 1 с.л
  • бяло вино - 200 мл
  • брашно - 2с.л
  • масло - 20 г
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чеснов пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • риган - 1 ч.л.
  • магданоз
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 30 г
  • сол - 1 с.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържвате нарязаното на едри кубчета месо за кратко. Доливате виното и покривате с капак, докато то се изпари.

Доливате 500 мл топла вода, слагате капака и задушавате месото до готовност - около 60 минути. При нужда доливате още топла вода.

След това в друг тиган в маслото и малко олио, запържвате лука и

след като той омекне, добавяте брашното.

Добавяте доматеното пюре, червения пипер и разбърквате бързо.

Доливате от бульона един по един 2 черпака към запръжката.

Прехвърляте запръжката към месото, добавяте подправките и

варите още 30 минути.

Картофите сварявате обелени.

Още топли ги пасирате хубаво, като добавите топло млякото и маслото.

В чиния оформяте от картофите в ринг на две места малки купички.

От двете им страни изсипвате от кебапа и украсявате с магданоз по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Тодорова
Теодора Тодорова
Здравейте, аз съм момиче само на 20 години, но с доста дълъг опит от кухнята.... Понеже това е любимото ми българско ястие, аз ви споделям, че Вие сте единствената рецепта, която открих със правилните съставки, като изключим картофите ( въпреки, че звучат много вкусно заедно и скоро ще си го приготвя), защото според мен лично винен кебап се приготвя с телешко месо и бяло вино, а не както всички използват червено вино със свинско .... ! Хубава рецепта, поздрави! :)
14.03.2019 16:47
1
1
Покажи всички подкоментари