gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки хапки със сладко-кисел сос по Китайски

Пилешки хапки със сладко-кисел сос по Китайски

Адриан АлександровАдриан Александров
Помощник Готвач
1023532805771
Пилешки хапки със сладко-кисел сос по Китайски1 / 2
14/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • олио - за пържене
  • сусам - 1 ч.ч.
  • белтък - 1 бр.
  • За соса
  • олио - 1 с.л.
  • кисела краставичка - 1 бр. ситно нарязана
  • кисело зеле - 1 с.л. ситно нарязано
  • моркови - 1 с.л. от туршия, ситно нарязани
  • оцет - 1/2 с.л.
  • пудра захар - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • бахар
  • ким
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • пшенично нишесте - 2 ч.л.
  • ракия - 1 ч.л.
  • пилешки бульон - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото филе на хапки и го сваряваме. Разбиваме белтъка и в него топваме сварените месца, а след това ги овалваме в сусам.

Пържим в силно сгорещено олио до златисто. Изваждаме върху домакинска хартия.

Приготвяме соса, като първо загряваме олиото и в него сипваме всички зеленчуци. Задушаваме за 5 минути.

От захарта, нишестето, доматеното пюре, оцета, ракията и бульона приготвяме каша, която сипваме при задушените зеленчуци.

Задушаваме на тих огън за около 5 минути до сгъстяване.

Сервираме соса в малки купички до пилешките хапки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: