Кисели Джанки в Буркани
Kisele dženarike u teglama
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Кисели Джанки в Буркани

Кисели Джанки в Буркани

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k8k7
Кисели Джанки в Буркани
Снимка: Зорица
1 / 2
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Кисели, ама наистина кисели, точна каквито ги обичаме най-много"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джанките се измиват и почистват от дръжките. Набождат се на няколко места с вилица.

Прехвърлят се в трилитров буркан, на дъното на който сме пуснали цепнати скилидки чесън и нарязаните на половинки по дължина люти чушлета.

Налива се вода, колкото да покрие джанките. След това водата се прехвърля в друг съд и се измерва. Оставя се половината от нея и отново се връща в буркана с джанките.

Долива се същото количество оцет. Добавя се солта, захарта и бурканът се затваря с капачка (гумена) и се разклаща.

Оставя се на хладно, като веднъж на ден се разклаща. След около десетина - дванайсет дни джанките са готови за консумация.

Кисели и леко пикантни. Не е нужна стерилизация. Издържат на хладно чак до следващата година.

Ако няма къде да ги съхранявате, може да ги прехвърлите в буркани и да ги стерилизирате за 2 минути след завирането на водата.

Може да се консумират като туршия, като пикантно-кисело допълнение към ястията, като ги добавяте към супи, яхнии и салати.

Киселите Джанки в Буркани са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: