Греяна ракия
Kuvana rakija

Греяна ракия

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8528k2k7k9
Греяна ракия
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
7 мин.
Порции
2
"Поводи за наздравица винаги ще се намерят, вие първо вижте как се прави пивка греяна ракия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В джезве или метално канче се слагат две супени лъжици захар.

Съдът се слага на котлона, за да се карамелизира леко захарта. След като покафенее, се налива ракията, като се разбърква с лъжица.

След като се загрее ракията, в нея се пускат карамфилчетата и резенчетата ябълка.

Когато ракията достигне границата на завиране, съдът се дръпва от котлона и се похлупва за няколко минути.

След това се разлива в малки чашки и се консумира топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка: