Греяна ракия

Греяна ракия

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7587k2k2k8
Греяна ракия
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне2 мин.
Готвене5 мин.
Общо7 мин.
Порции2
"Поводи за наздравица винаги ще се намерят, вие първо вижте как се прави пивка греяна ракия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В джезве или метално канче се слагат две супени лъжици захар.

Съдът се слага на котлона, за да се карамелизира леко захарта. След като покафенее, се налива ракията, като се разбърква с лъжица.

След като се загрее ракията, в нея се пускат карамфилчетата и резенчетата ябълка.

Когато ракията достигне границата на завиране, съдът се дръпва от котлона и се похлупва за няколко минути.

След това се разлива в малки чашки и се консумира топла.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: