gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Малки Пържени Содени Питки

Малки Пържени Содени Питки

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9721k2
Малки Пържени Содени Питки
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
14/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа чукваме яйцата и ги разбъркваме със солта, след това добавяме останалите продукти без брашното (маслото трябва да е разтопено) и разбъркваме хубаво.

Постепенно към получената смес се добавя брашно до получаването на гъсто и лепкаво тесто.

Щом тестото е готово, си загряваме в дълбок тиган или тенджера олиото. Олиото трябва да е на около 2-3 пръста от дъното на съда, в които ще пържим питките.

След като хубаво се загрее олиото (да не е прекалено горещо), с помощта на лъжица загребваме по малко от тестото, оформяме го като плоски питки (в последствие те сами се издуват като топчета) и внимателно ги пускаме в олиото.

Проверяваме ги внимателно с вилица и щом се изпържат от едната страна, ги обръщаме от другата.

Така приготвяме и останалите питчици. Изваждат се върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: