Меденки с Мас
Medenjaci sa mašću

Меденки с Мас

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1234452604762
Меденки с Мас
Снимка: Цветанка Цветанова
1 / 3
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
40
"Вкусните меденки се правят с мас, не го заменяйте за най-отличен резултат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската мас трябва да е на стайна температура. Медът в течно състояние.

В тава слагате брашното и правите кладенче в средата. Разбивате с вилица яйцата и ги слагате в дупката. Добавят се останалите продукти.

Кората на лимона се настъргва. Замесва се меко тесто. Оставя се да си почине 10-15 минути. Разточва се с брашно.

Изрязват се желаните фигурки и се поставят в тавата. Пекат се в загрята фурна на 190 °C около 7-10 мин.

Внимавайте да не препечете меденките.

Слепват се с конфитюр или сладко по желание.

Меденките с Мас са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: