gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия от Зелени Домати в Бидон

Туршия от Зелени Домати в Бидон

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Туршия от Зелени Домати в Бидон
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
15/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Един бидон не го ли напълните с туршия със зелени домати, хич и не си го купувайте значи"

Необходими Продукти

  • зелени домати - 3 - 5 кг според бидона
  • зелени пиперки - 10 бр. (по желание)
  • целина - 1 връзка
  • хрян - 1 корен
  • синап 1 ч.л.
  • вода - 10 л.
  • едра сол - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре доматите и пиперките. Ако сложите само домати в бидон, няма да ви хареса, те нямат аромат, затова прибавете пиперки - те придават аромат и така доматите получават аромата на туршия.

Надупчете всяко доматче с вилица на 2-3 места, а пиперките срежете на върха.

Напълнете бидона с доматите и чушките и отгоре поръсете със синапа, покрийте с хряна и целината.

Пригответе си саламурата, като сипете една 10 литрова туба с вода в голям съд и притеглите 400 г сол. Бъркайте, докато се разтопи солта, прецедете и сипете в бидона, трябва да се покрият зеленчуците.

Притиснете с тежест или лозови пръчки, затворете с капак и след няколко дни можете да започнете да я претакате - на ден по веднъж.

P.S. Ако още си нямате бидон, разгледайте тези обяви за бидони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: