Ребра с Грах на Фурна
Rebra sa graškom iz rerne

Ребра с Грах на Фурна

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k4k6
Ребра с Грах на Фурна
Снимка: Зорица
1 / 5
15/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Погледнахме тези сочни ребра и си казахме - тури им грах и лапай - вижте какво се получи"

Необходими Продукти

  • свинска ребра - 600 г пушени (или пушени гърди с кост)
  • кромид лук - 1 по - едра глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • замразен грах - 400 г
  • стерилизирани домати - 300 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист
  • копър - 1 ч.л., сух
  • сол на вкус
  • за сгъстяване
  • брашно - 1 с.л.
  • краве масло - 20 г
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме с нож ребрата на порционни парчета, посоляваме ги със сол и черен пипер.

Нарязваме лука на ситно, запържваме го в сгорещеното олио.

Добавяме ребрата и след една-две минути и нарязания на дребни кубчета морков. Задушаваме под капак на намален котлон за около 20 минути.

След това добавяме граха, наливаме вряла вода до нивото на продуктите.

Подправяме с червения пипер и сол, слагаме дафиновия лист.

Варим още 30 минути и след това добавяме доматите, предварително обелени и нарязани на дребно.

В друг съд разтопяваме маслото с олиото, прибавяме брашното и пържим до златисто. Наливаме малко от бульона, прехвърляме в тенджерата, поръсваме с копър и разбъркваме.

Прехвърляме всичко в тавичката за печене.

Печем в умерено загрята фурна около 20 минути, докато ястието се сгъсти.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: