gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Солен Кекс със Сирене и Грис

Солен Кекс със Сирене и Грис

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k29k15k12k11
Солен Кекс със Сирене и Грис
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"Да приготвиш толкова вкусен и ароматен солен кекс е истинско предизвикателство, с което ще се с правите с помощта на тази рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и солта на пухкава пяна. Щом тя започне да побелява, сипете последователно и при непрестанно разбиване олиото, изварата, млякото, гриса и оцета.

Оставете миксера настрана и пресейте брашното с бакпулвера на части към сместа, разбърквайки с дървена лъжица до хомогенизиране. Накрая натрошете вътре сиренето и ръснете шарената сол и разбъркайте.

Сипете в намазнена и набрашнена подходяща форма за кекс и пъхнете във фурната загрята предварително на 180 градуса. Изпечете за около 25-30 минути или до суха клечка.

Щом извадите от фурната, изчакайте да се поохлади, преди да отстраните от формата и обърнете в поднос.

Соленият кекс става много вкусен - с приятна зърнеста структура и много пухкав!

Добър апетит!

Забележка: Количеството продукти в рецептата са за малка кексова форма!

Соленият Кекс със Сирене и Грис е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: