Най-вкусната гъбена чорба с чесън

15/03/2018
"Ароматна, вкусна и толкова лесна, че никой няма оправдание да не я приготви веднага "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 661
  • Преглеждания за месеца938
  • Преглеждания за седмицата109
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити гъби се нарязват на четири, пънчетата също.
Една от гъбите се оставя настрани.

Поставят се на огъня в литър и половина подсолена вода. Врат 20 мин.

В тиганче с маслото се запържва ситно нарязаната гъба. Добавят
се нарязаните морков и чушка. Задушават се.

Прибавят се скилидките чесън, смачкани и нарязани, и брашното. Изпържват
се леко и се налива от гъбения бульон. Всичко се връща при гъбите.

Добавят се подправките. Ври 10 мин. След като се свали
от огъня, се добавя кравето масло.

Разбърква се добре.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар