gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Най-вкусната гъбена чорба с чесън

Най-вкусната гъбена чорба с чесън

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3158063
Най-вкусната гъбена чорба с чесън
Снимка: Сергей Анчев
1 / 5
15/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
"Ароматна, вкусна и толкова лесна, че никой няма оправдание да не я приготви веднага"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г от магазина, не много дребни
  • моркови - 1 голям
  • чушки - 1 червена
  • чесън - 4 скилидки
  • брашно - 3 с.л.
  • растително масло - - 3 с.л.
  • краве масло - 60 - 70 г
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • копър - - 2 ч.л. сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити гъби се нарязват на четири, пънчетата също. Една от гъбите се оставя настрани.

Поставят се на огъня в литър и половина подсолена вода. Врат 20 мин.

В тиганче с маслото се запържва ситно нарязаната гъба. Добавят се нарязаните морков и чушка. Задушават се.

Прибавят се скилидките чесън, смачкани и нарязани, и брашното. Изпържват се леко и се налива от гъбения бульон. Всичко се връща при гъбите.

Добавят се подправките. Ври 10 мин. След като се свали гъбената супа от огъня, се добавя кравето масло.

Разбърква се добре.

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: