Свинско по Сечуански

16/03/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"За почитателите на сладко-киселите предизвикателства - Свинско по сечуански "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 060
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера поставяте нарязаното на средни късчета месо. Доливате вода, леко да покрие месото, и го варите около 30-35 мин,
като щом заври водата, намалявате котлона на минимум.

През това време правите дресинг от виното, горчицата, 1/2 ч.л. от джинджифила, 2 с.л. от соевият сос, 1 с.л захар, 1 с.л оцет.

Когато месото е готово, го отцеждате от водата и го разбърквате във дресинга.
Оставяте го за 5-10 минути.

След това го отцеждате от дресинга и го запържвате до златисто в тиган с олио.

Добавяте нарязаният лук, чесъна, 1/2ч.л джинджифил и когато той омекне,
изливате смес от-2 с.л. соев сос, 2 с.л. захар, кетчупа и 2 с.л. оцет.

След 7-8 мин месото по сечуански е готово.

Може да се поднесе със салата според сезона и пържени картофи.

Сервира се топло.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар