gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сухари с Подправки

Сухари с Подправки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
4803k1k1k4
Сухари с Подправки
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
16/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене40 мин.
Общо45 мин.
Порции2

Необходими Продукти

  • хляб - 6 филии или краешници стар изсъхнал Добруджа
  • зехтин - 2 с.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • розмарин - 1 щипка
  • ким - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • пикантина - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • готварска сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме филийките (с дебелина 1 см) на парченца с форма по желание. Аз предпочетох да ги нарежа, всяка на 4 парчета.

Подреждаме ги в тава. Намазваме ги с четка леко със зехтин.

Поръсваме ги с подправките - чубрица, розмарин, ким, черен пипер, пикантина, червен пипер и сол. Можете да изберете други подправки, които допадат на вкуса ви - например чесън на прах, магданоз, копър.

Поставяме тавата във фурната на 150 градуса на вентилатор. От време на време отваряйте фурната за да излезе насъбралата се пара.

Сухарите се пекат бавно, докато леко порозовеят.

Така приготвени не са много трайни, защото са с мазнина, която при по-голяма продължителност гранясва.

Използвайте вкусните сухари за из път, на пикник сред природата или вкъщи пред телевизора.

Домашно направеното е винаги за предпочитане!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: