Меденките на баба

17/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Мекички и любими, меденките на баба са обичани от малки и големи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд си изсипваме брашното, като си правим кладенче по средата. Счукваме яйцето заедно със захарта, меда, олиото, канелата и содата.

Замесваме тестото.

От него правим малки топчета, като ги нареждаме на разстояние едно от друго и ги подреждаме в тава, покрита с хартия за печене.

Поставяме във фурната и печем до готовност.

След като извадим топчетата, ги оставяме за 15 минути да изстинат и ги издълбаваме с малка лъжичка.

Приготвяме си крема по следния начин. Трохите, които останаха, ги смесваме с маслото и чашата прясно мляко.

С готовата смес пълним топчетата и ги слепваме.

Оставяме така меденките за около час да престоят и тогава консумираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: