gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Каши»Гъбената Каша на Звездев

Гъбената Каша на Звездев

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k7k6
Гъбената Каша на Звездев
Снимка: Дони Ники
1 / 2
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г по избор
  • вода - 250 мл
  • кромид лук - 1 глава
  • масло - 80 г
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • лимонов сок - сока от половин лимон
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите /пачи крак, манатарки, печурки, кладница/ и ги нарязваме на ивици или шайби според вида им.

Кромидът нарязваме на ситно и го запържваме в тигана с олиото и маслото.

Към него добавяме гъбите, задушаваме няколко минути. След това добавяме наситнената скилидка чесън и брашното.

Разбъркваме енергично и постепенно добавяме водата. Добавяме дафиновия лист за аромат.

Варим, докато кашата се сгъсти.

Поръсваме със сол и черен пипер на вкус, добавяме и лимоновия сок.

Поднасяме като основно ястие или като гарнитура.

Гъбената Каша на Звездев е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: