Тесто за тънка и хрупкава пица
Dough for a Thin and Crispy PizzaTesto za tanku i hrskavu picu
gotvach.bg»Рецепти»Пица»Тесто»Тесто за тънка и хрупкава пица

Тесто за тънка и хрупкава пица

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k5k
Тесто за тънка и хрупкава пица1 / 2
22/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
"Майсторлъкът не е само в разточването на пицата, важно е и от какво тесто ще я замесите!"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 и 1/2 чаши
  • вода - топла 3/4 чаши
  • зехтин - 1 с. л.
  • мая - суха 1 и 1/2 ч. л.
  • захар - 1 и 1/2 ч. л.
  • сол - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата, зехтина, маята, солта и захарта се разбъркват добре с миксер, докато на пълното разтваряне на маята.

Добавяме брашно и бъркаме докато бъде напълно поето от сместа. След като се образува топка, спрете да бъркате.

Слага се тестото в купа или голяма чиния и се покрива с домакинско фолио, за да не засъхне.

Тестото се оставя в хладилника за 24 часа преди да се използва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: