Начин на приготвяне
В дълбока купа счукваме яйцата и прибавяме захарта.
За направата на захаринките ползвах миксер.
Прибавяме киселото мляко и разтопеното масло.
В оцета разтваряме амонячната сода и я добавяме към сместа, както и лимоновата кора и ванилията.
Всичко това разбивам с миксер, като при добавянето на всяка една съставка миксерът работи, докато съставките се смесят добре.
Накрая добавяме брашното, като ползвам накрайник за тесто.
Тестото оформяме на ръка, така че да се получи меко. Готовото тесто разделяме на 3 части. Всяка част оформяме на фитил.
Този фитил режем на парчета и всяко едно парче оформяме също на фитил. Потапяме ги в захарта.
Оформените захаринки с масло подреждаме на разстояние една от друга в тави, покрити с хартия за печене.
Поставяме във фурната и печем до готовност.