Пълнени Чушки с Ориз в Тенджера под Налягане

18/03/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф63575620845
"Как да сготвиш уникално вкусни пълнени чушки за нула време - тайната само при нас "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 462
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се почистват и нарязват на ситно. Слагат се в дълбок тиган и се задушават в малко мазнина. След като омекнат, се прибавя каймата. Тя се разбърква периодично, докато побелее и стане на трохи.

В тигана се слага измитият ориз и половин чаена чаша вода. Плънката се овкусява със сол, чубрица, червен и черен пипер. След като оризът набъбне, се прибавя ситно нарязан или смлян домат.

Сухите чушки се слагат в съд с вряща вода за една-две минути, оцеждат се от водата и се пълнят с готовата плънка. Нареждат се на дъното на тенджера под налягане, доливат се три чаени чаши от водата от попарените чушки.

Тенджерата се затваря с капака добре и се слага на котлона.

Ястието се готви 25 минути, след като тенджерата започне да изпуска пара.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар